Den återerövrade tryckfriheten 1809

Min artikel Den återerövrade tryckfriheten 1809 är en av texterna i jubileumsskriften ”Maktbalans och kontrollmakt” – 1809 års händelser, idéer och författningsverk i ett tvåhundraårigt perspektiv, Riksdagen, 2009.

4 svar to “Den återerövrade tryckfriheten 1809”

 1. Björn Fjæstad Says:

  (Skriver här för e-breven till dig studsar.)

  Hej Johan,

  Det var mycket intressant att höra ditt föredrag igår om nystarten av TF, en berättelse som jag skulle tro är tämligen okänd utanför en specialintresserad krets. Jag tog en snabbtitt på din bloggplats och såg att texten är på drygt 90 tusen teckenrum – och slogs av tanken att jag måhända skulle våga ge mig i kast med att försöka redigera ner längden till 12 tusen teckenrum, som är maximilängden för en text i Sans. Jag har inte påbörjat detta frimodiga försök, men vill ändå nämna om idén för dig. Om det skulle visa sig fungera – vilket ju verkligen är långt ifrån säkert – så kan det alltså hända att du hör av mig igen om några veckor.

  (För det finns väl ingen kortare version, redan nu?)

  Bästa hälsningar
  Björn

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: